Protocol Corona BCO

Seizoen 2021–2022 Corona Protocol (wordt bijgewerkt wanneer nodig).

Zie onderaan uitleg van Sportcentrum De Kemmer hoe er volgens regels NOC-NSF praktisch wordt omgegaan per 25 september!

Wij willen jullie allen verzoeken om de coronaregels goed in acht te nemen.

Voor specifieke informatie t.a.v. coronamaatregelen & basketball kun je terecht op de website van de NBB! Deze informatie wordt continu bijgewerkt. Lees vooral het 'Coronaprotocol basketballcompetities' en het 'Protocol verantwoord sporten'.

Per 25 september vervalt de anderhalve meter afstandsregel. Publiek is welkom bij trainingen en wedstrijden, alleen voor publiek bij professionele sportwedstrijden en topcompetities geldt dat een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder. (onder professionele sportwedstrijden en topcompetities worden al die sporten verstaan die tijdens de Lockdown-periode vanaf 17 december 2020 bij uitzondering toestemming hadden om te trainen en wedstrijden te spelen, dit is niet voor BCO van toepassing).

Evenementen en sportkantines.

Per 25 september geldt: buiten geen maximaal aantal bezoekers, binnen met vaste zitplaats ook geen maximaal aantal bezoekers. Indien er binnen geen vaste zitplaatsen zijn geldt dat maximaal 75% van de reguliere capaciteit gebruikt mag worden. Dit alles is toegestaan tot 00.00 uur 's avonds.

Vanaf 25 september 2021 is het mogelijk toegang tot horeca te krijgen met een corona-toegangsbewijs. Voor de sport zijn er een aantal uitzonderingen hierin. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

Wanneer er wel CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

* voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca;
* wanneer de sportbeoefening in de horeca plaatsvindt, bv. darts of biljart in een café/restaurant.

Wanneer er geen CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

* voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
* het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;
* voor het beoefenen van sport in bijv buurthuizen, mits het horeca gedeelte afgescheiden is van de andere activiteiten.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aan alle gasten van Sportcentrum De Kemmer !!

Oirschot, 23 september 2021.

Beste mensen,

Zoals ongetwijfeld bij jullie bekend gelden er met ingang van 25 september weer nieuwe regels voor het omgaan met Corona.
Voor o.a. horecabedrijven waren de regels meteen redelijk helder. Hoe het in bedrijven zoals De Kemmer zou moeten gaan was na de persconferentie meteen onderwerp van discussie. Gisteren heeft NOC-NSF laten weten hoe wij bij De Kemmer om moeten gaan met het geheel. Laten we duidelijk zijn: wij vinden het als KemmerTeam niet prettig maar we willen en moeten ons wel aan de regels houden

.

Met ingang van zaterdag 25 september gaan we het dan ook doen zoals hieronder omschreven:

* Voor gasten die alleen maar komen sporten gelden geen speciale regels.
Zij kunnen de sporthallen en tennisbanen bereiken zonder aanvullende controles enz.

* Voor het bezoek aan onze horeca gelden andere regels, te weten:
De ruimte bij onze bar waar men iets wil gaan drinken moet afgescheiden zijn van de rest van onze horeca. Dit zullen we doen door bloembakken en linten zodat dit voor iedereen duidelijk is. Indien men iets wil gaan drinken in deze horeca ruimte gelden de regels zoals voor een horeca-bedrijf. Alle gasten vanaf 13 jaar moeten een geldig bewijs kunnen tonen zoals door de overheid verplicht. Onze mensen zullen jullie daar ook om gaan vragen en ..... ook om je identiteitsbewijs te tonen. Let op: Indien men niet aan kan tonen aan de eisen te voldoen is toegang tot onze horeca helaas NIET toegestaan.

* Verder kan men wel op een van onze terrassen plaats nemen, daar gelden de hierboven genoemde regels niet. Idem voor het "afhalen" van drankjes om mee naar huis te nemen.

* Voor onze gasten die komen biljarten geldt dat ze alleen een drankje mogen gebruik bij de biljarthoek als men aan kan tonen aan     de eisen te voldoen.

Het is allemaal een heel gedoe maar wij als KemmerTeam vinden ons verplicht om de gestelde regels zo goed mogelijk uit te voeren. Met een beetje begrip voor elkaar moet het toch mogelijk zijn om op een prettige manier gast van De Kemmer te zijn en te blijven.

Mede namens al mijn collega's vertrouw ik op een prettige samenwerking.

Groeten,
Jan van Rooy, DE Kemmer.

BCO Webshop

Super samenwerking met Jonas Textielbedrukking voor het bestellen van allerlei BCO-items!
Klik op het logo.

BC Oirschot - Sporthal

Sportcentrum De Kemmer

Bloemendaal 5

5688 GP Oirschot

T:0499-572445

BC Oirschot - Secretaris

Castaert 56

5688 PG Oirschot

secretariaat@basketbalcluboirschot.nl

Wil je meedoen?

Lijkt het je leuk om te basketballen? Je bent van harte welkom om een training bij te wonen!