3e Overwinning dit seizoen voor U12!

Vandaag mochten wij om 10.30 thuis een wedstrijdje spelen tegen Geldrop. Bij de uitwedstrijd kon ik niet aanwezig zijn, maar dat was een spannende pot geweest. Als we er hard voor gingen werken zouden we dus vandaag winst kunnen pakken. 
We speelden vandaag met 9 spelers, we hadden namelijk Marijn onze nieuwe aanwinst die ook mee mocht doen met de wedstrijd. 
 
De wedstrijd begonnen we met een keurige score uit de sprongbal situatie, te danken aan een keurige opstelling.
Alleen deze eerste periode konden we merken dat schakeling naar de defence nog niet sterk aanwezig was. Goedemorgen! 
 
In de 2e periode ging dit beter en zagen ze aan Marijn hoeveel steals hij had door een goede defence neer te zetten. Een aantal spelers ( Joel, Sophie, Edgar, Mathijs) van ons pakte dit voorbeeld goed op, waardoor we harder gingen werken. Ook werd er keurig overgespeeld en hadden we vele fastbreaks door de goede baseballpasses van Jan Willem, Marijn en Lars. 
 
Deze fastbreaks hadden we nodig, aangezien we ook meerdere keren op aanvalshelft kwamen met een 5 tegen 5 situaties en we moeite hadden met goed overpassen. Dit zag je vooral in de 3e periode. De 1e en 3e periode werd dan ook gewonnen door EBCG. Alle overige periodes waren de punten voor ons!
 
Ruststand: 22-16
 
Toen Anna na de rust een beetje bekomen was van haar Justin Bieber Concert, ging ook zij voor een paar mooie aanvallende opties. Ze wilde ook nog een mooie rocketstep maken, alleen was het een stapje teveel.  
 
Er werd goed gefloten door de scheidsrechters en een aantal spelers van ons kwamen een beetje in foutenlast. Niet erg want zo leren we wat clean verdedigen is. 
 
Ook Edgar, Joel en Sophie hadden meer dreiging in de aanval. Sophie stond vele malen vrij op weakside en uiteindelijk scoorde ze dan ook met een mooi schot.
Jan Willem en Ruben lieten goed zien dat ze hun ogen gebruikten, en gaven een aantal mooie passjes op hun teamgenoten. 
 
Ik heb genoten langs de kant, en ondanks dat onze defence nog steeds veel zwakke momenten had gaan we vooruit. De winst was dus welverdiend! 
 
Eindstand 56-24

 

Ga terug

BCO Webshop

Super samenwerking met Jonas Textielbedrukking voor het bestellen van allerlei BCO-items!
Klik op het logo.

 

Wil je meedoen?

Lijkt het je leuk om te basketballen? Je bent van harte welkom om een training bij te wonen!

Meer info

 

Neem contact op

BC Oirschot - Sporthal

Sportcentrum De Kemmer

Bloemendaal 5

5688 GP Oirschot

T:0499-572445

 

BC Oirschot - Secretaris

Hoefblad 109

5684 JW Best

Email:

secretariaat@basketbalcluboirschot.nl